W dniach 22 i 23 września 2008r odbyło się we Francji, w siedzibie firmy Fondis, szkolenie dla dystrybutorów tej marki z terenu całej Polski.
Podczas pierwszego dnia pobytu we Francji uczestnicy mieli okazję zwiedzić fabrykę Fondis, dzięki temu mogli dokładnie przyjrzeć się procesami produkcji. Tego dnia uczestnicy zapoznali się również z ciekawym rozwiązaniem technicznym nowego produktu Fondis, jakim jest nowatorska ?Technologia Multienergetyczna? TME. Jest to system pozwalający na wykorzystanie kominka zarówno do ogrzewania ciepłem palącego się drewna, ogrzewania pompą cieplną i klimatyzacji w jednym urządzeniu. Oprócz wykładów teoretycznych odbyły się także warsztaty praktyczne, podczas których goście mieli okazję dokonania samodzielnego montażu kominka wyposażonego w TME.
Kolejny dzień szkolenia przeznaczono na zaznajomienie się uczestników z nową gama produktów firmy, którymi są obudowy kominkowe. Przy ich projektowaniu, wykonaniu i zastosowanych materiały, wykorzystano trendy sztuki współczesnej XX wieku: Art Minimal, Art Deco i Style Design. Obudowy w swojej formie zrobiły duże wrażenie na uczestnikach.
Sporo miejsca poświęcono także tematowi ekologii i ochrony środowiska. Ze względu na coraz bardziej surowe normy, dotyczące emisji tlenku węgla i pyłów, również Fondis wychodzi naprzeciw coraz wyższym wymaganiom stawianym producentom kominków. Zaprezentował nowy projekt o nazwie Zero CO. Już w chwili obecnej urządzenia z gamy Ulys i Carina spełniają normy, które będą obowiązywać w Unii Europejskiej w 2014 roku. Zastosowanie nowej komory dymowej oraz katalizatora spowoduje, że emisja pyłów i tlenków spadnie praktycznie do zera. Na koniec sporo uwagi poświęcono działaniom marketingowym, profesjonalnej obsłudze klienta, strategiom i technikom sprzedaży.
Świetna organizacja i bogaty program szkolenia to punkty, o których pamiętali organizatorzy. Zapewnili uczestnikom także inne wrażenia z pobytu w Thann. Jedną z atrakcji była wizyta w miejscowej winnicy. Goście mogli zobaczyć w jaki sposób przechowywane jest wino. Wizyta połączona była z degustacja tamtejszych trunków. Każdy wieczór kończył się uroczysta kolacją gdzie królowała kuchnia francuska.
Podczas pierwszego dnia pobytu we Francji uczestnicy mieli okazję zwiedzić fabrykę Fondis, dzięki temu mogli dokładnie przyjrzeć się procesami produkcji. Tego dnia uczestnicy zapoznali się również z ciekawym rozwiązaniem technicznym nowego produktu Fondis, jakim jest nowatorska ?Technologia Multienergetyczna? TME. Jest to system pozwalający na wykorzystanie kominka zarówno do ogrzewania ciepłem palącego się drewna, ogrzewania pompą cieplną i klimatyzacji w jednym urządzeniu. Oprócz wykładów teoretycznych odbyły się także warsztaty praktyczne, podczas których goście mieli okazję dokonania samodzielnego montażu kominka wyposażonego w TME.
Kolejny dzień szkolenia przeznaczono na zaznajomienie się uczestników z nową gama produktów firmy, którymi są obudowy kominkowe. Przy ich projektowaniu, wykonaniu i zastosowanych materiały, wykorzystano trendy sztuki współczesnej XX wieku: Art Minimal, Art Deco i Style Design. Obudowy w swojej formie zrobiły duże wrażenie na uczestnikach.
Sporo miejsca poświęcono także tematowi ekologii i ochrony środowiska. Ze względu na coraz bardziej surowe normy, dotyczące emisji tlenku węgla i pyłów, również Fondis wychodzi naprzeciw coraz wyższym wymaganiom stawianym producentom kominków. Zaprezentował nowy projekt o nazwie Zero CO. Już w chwili obecnej urządzenia z gamy Ulys i Carina spełniają normy, które będą obowiązywać w Unii Europejskiej w 2014 roku. Zastosowanie nowej komory dymowej oraz katalizatora spowoduje, że emisja pyłów i tlenków spadnie praktycznie do zera. Na koniec sporo uwagi poświęcono działaniom marketingowym, profesjonalnej obsłudze klienta, strategiom i technikom sprzedaży.
Świetna organizacja i bogaty program szkolenia to punkty, o których pamiętali organizatorzy. Zapewnili uczestnikom także inne wrażenia z pobytu w Thann. Jedną z atrakcji była wizyta w miejscowej winnicy. Goście mogli zobaczyć w jaki sposób przechowywane jest wino. Wizyta połączona była z degustacja tamtejszych trunków. Każdy wieczór kończył się uroczysta kolacją gdzie królowała kuchnia francuska.